PetícióKöszönjük az aláírásokat, a támogatást!
Már NEM gyűjtünk szignókat, a kitöltött íveket pedig eljuttattuk a képviselő testület részére.

Mi is volt ez?
Olvasd el itt:

Aláírásgyűjtő ív letöltése ITT!

Hogyan segíthetsz nekünk?

A kezdeményezésünket a petíció aláírásával támogathatja mindenki, aki egyetért azzal, hogy a Balatonalmádi, Baross Gábor út 2. szám alatti „Tulipánudvar” vendéglátó üzletei a több, mint 10 éve megszokott rend szerint, továbbra is hajnali 04 óráig tarthassanak nyitva, valamint Balatonalmádi Város Képviselő Testülete módosítsa a 32/2011. (XII.20.) önkormányzati rendeletet úgy, hogy a csendrendelet június 1-től augusztus 31-ig terjedő időszakban pénteki és szombati napokon, valamint augusztus 20-án tegye lehetővé a szabadtéri zeneszolgáltatást 01 óráig.

Kik írhatják alá az aláírásgyűjtő ívet?

Az aláírásgyűjtő ívet bárki aláírhatja, aki:

– egyetért az aláírásgyűjtő íven megfogalmazott kérdéssel
(nem kell feltétlenül helyi lakosnak lenni, és életkori korlát sincs)

– tudja a személyi számát (mindenkinek a lakcímkártyája hátoldalán található meg!)

– és az aláírásgyűjtő ívet még nem írta alá.

Az aláírásgyűjtő ív kitöltendő mezői

CSALÁDI ÉS UTÓNÉV – ebbe a mezőbe mindenkinek a személyi igazolványban szereplő nevét kell olvashatóan beírni.

SZEMÉLYI AZONOSÍTÓ – ide a személyi számot kell teljes egészében beírni mindenkinek. Ez az a 11 jegyű számsor, amelynek első számjegye az illető nemének megfelelően 1 (férfi) vagy 2 (nő), következő hat számjegye a születési dátumnak felel meg (pl. 1984. október 12-i születés esetén: 841012), végezetül pedig egy négyjegyű azonosító szám zárja. A személyi szám megtalálható a régi típusú keményfedeles személyigazolványban, az új típusú személyigazolványhoz tartozó lakcímkártya hátoldalán, a régi (ideiglenes) TB-kártyán, egyéb esetben pedig a lakóhely szerinti népesség nyilvántartónál (illetékes helyi önkormányzatnál) lehet megkérni.

ANYJA SZÜLETÉSI NEVE – ebbe a mezőbe mindenkinek az édesanyja születési nevét kell olvashatóan beírni.

SAJÁT KEZŰ ALÁÍRÁS – Értelemszerűen az aláíró polgár kézjegye.

AZ ALÁÍRÁST GYŰJTŐ SZEMÉLY NEVE – ebbe a mezőbe az aláírást gyűjtő polgár személyi igazolványban szereplő nevét kell olvashatóan beírni.

AZ ALÁÍRÁST GYŰJTŐ SZEMÉLY SZEMÉLYI AZONOSÍTÓJA – ide a személyi számot kell teljes egészében beírni. Ez az a 11 jegyű számsor, amelynek első számjegye az illető nemének megfelelően 1 (férfi) vagy 2 (nő), következő hat számjegye a születési dátumnak felel meg (pl. 1984. október 12-i születés esetén: 841012), végezetül pedig egy négyjegyű azonosító szám zárja.

AZ ALÁÍRÁST GYŰJTŐ SZEMÉLY ALÁÍRÁSA – A gyűjtést végző személy aláírása.

Javítás az íveken

Ha a beírt adatok javításra szorulnak, az egész hibás sort egyértelműen át kell húzni, majd a helyes adatokat az áthúzott sor alatt helyesen ki kell tölteni.

Az aláírásgyűjtő személynek az aláírásgyűjtő ív alján aláírásával hitelesítenie kell az ívet.

Az aláírásgyűjtő ív mezőiben megadott adatokon és aláíráson, valamint az aláírásokat gyűjtő személy aláírásán kívül semmi más nem szerepelhet az íven, arra ne írjanak megjegyzéseket vagy bármi más dolgot.

Az aláírásgyűjtő ív sokszorosítása, terjesztése

Az aláírásgyűjtő ív mérete A/4-es (normál írólap, 210×297 mm), és letölthető innen a honlapról.

Az íveket korlátlanul lehet nyomtatni vagy fénymásolással is lehet sokszorosítani úgy, hogy az ív méretében megegyezzen az A/4-es eredetivel.

Az ívek személyesen és postai úton is terjeszthetők.

Aláírásgyűjtő ív a honlapon megadott elérhetőségeken keresztül is igényelhető, vagy letölthető és kinyomtatható a következő helyről: KATTINTSON IDE!

A kitöltött ívek továbbítása

Az íveket legkésőbb 2021. szeptember 17-ig a következő módon lehet eljuttatni hozzánk:
postai úton, vagy személyesen az alábbi címre:

Csontos Dávid, Tulipánudvar Kft. 8220 Balatonalmádi, Baross Gábor út 2/C

Külföldi szimpatizánsaink (meg nem csak a külföldiek) pedig egyszerű levélben is elküldhetik véleményüket, kedves szavaikat.